Clusius College Alkmaar onderneemt voor het goede doel

15 april 2019

ClusiusOp woensdag 10 april vond om 10.30 uur in aanwezigheid van enkele belangstellenden - ouders, familieleden en de mentor van de klas mevr. Hollander - de uitreiking van de cheque voor Alzheimer Nederland plaats.
De leerlingen van klas 16ZD4B van het Clusius College Alkmaar hadden in het kader van een eindopdracht voor hun opleiding 2 mini-ondernemingen bedacht, waarvoor zij een ondernemingsplan moesten opstellen en uitwerken. Al snel had de klas besloten om de opbrengst te bestemmen voor Alzheimer Nederland. Beide groepen hadden zich als doel gesteld om € 150,00 winst te maken.
De ene groep verkocht potten met ingrediënten om koekjes te bakken – naam van de mini-onderneming Cookie Monsters. De tweede groep verkocht potjes advocaat – inhoud voor 2 personen – naam van de mini-onderneming Aagje Advocaatje. Tot hun eigen verbazing en die van Herry Booij (vertegenwoordiger namens regiobestuur Alzheimer Noord-Kennemerland) bleek de opbrengst bijna het dubbele van het streefbedrag: € 560,07.
Alzheimer Nederland is heel blij dat deze jonge mensen zoveel inzet hebben getoond om niet alleen hun eindopdracht tot een goed einde te brengen, maar ook het werk van AN onder de aandacht van veel mensen in de regio te brengen.

 

KnooppuntDementie is actief in