Eerste supermarkt in Heiloo ontvangt de Samen Dementie Vriendelijk sticker!

11 september 2018

AH dementievriendelijkOp maandag 10 september heeft mevr. Mirjam van Dijk, supermarktmanager van Albert Heijn, 't Loo 61in Heiloo de Samen Dementie Vriendelijk sticker en het bijbehorend certificaat ontvangen uit handen van Adri Steenhoek en Herry Booij, voorzitter en secretaris van Alzheimer Noord-Kennemerland.

Deze sticker en het certificaat worden uitgereikt aan organisaties of bedrijven die de cursus Samen Dementie Vriendelijk met succes hebben gevolgd. Door middel van deze cursus heeft het personeel van dit AH filiaal de kennis over het herkennen en omgaan met dementie vergroot en heeft het aangegeven zich blijvend in te willen zetten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Alzheimer Nederland is zeer verheugd dat ook in Heiloo een supermarkt zich wil inzetten voor de steeds groter wordende groep ouderen die met deze ernstige ziekte wordt geconfronteerd.

Door als supermarkt behulpzaam te zijn bij het verrichten van dagelijkse handelingen als boodschappen doen, kunnen mensen met dementie langer in hun vertrouwde omgeving blijven functioneren.

Hopelijk krijgt deze aanpak van AH ’t Loo navolging van andere ondernemers in Heiloo.

KnooppuntDementie is actief in