Stop dementie!

12 oktober 2020

Knooppunt dementie Van huisarts naar specialistAlzheimer Nederland start weer met de campagne Stop dementie. Deze loopt van 12 oktober tot en met 2 november (het begin van de collecteweek). Er zijn diverse filmpjes ontwikkeld voor televisie en online, gericht op vrouwen, 40+. In de televisiespot zie je Jacqueline (geen actrice) met haar eigen gezin en eigen vriendinnen. Zij kent de impact van dementie want ze werkt zelf met mensen met dementie in een verpleeghuis. De televisiespot is vanaf vandaag te zien op NPO1,2,3, SBS, NET5, RTL en regionale zenders.

Alzheimer Nederland: 'Dementie is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. De cijfers liegen er niet om: 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Dat moet stoppen. Daarvoor is meer onderzoek nodig. En dus meer geld. Met de campagne ‘Stop dementie’ willen we Nederland laten voelen hoe groot en hoe dichtbij de ziekte eigenlijk is. Dit doen we met de boodschap:
1 op de 3 vrouwen krijgt dementie. Wat alz.. jij het bent. Geef nu zodat dementie niet jouw toekomst wordt. Stopdementie.nu.'

KnooppuntDementie is actief in