Thuiszorg

IMG_5806Wanneer dagelijkse handelingen, zoals aankleden, boodschappen doen, koken of het tijdig innemen van medicijnen, lastig worden kan de hulp van de thuiszorg ingeroepen worden. De organisaties voor thuiszorg in de regio hebben teams die zijn gespecialiseerd in het verzorgen van en omgaan met cliënten bij wie de diagnose dementie gesteld is.

U kunt hulp krijgen bij

het huishouden, persoonlijke verzorging, het organiseren van praktische zaken, begeleiding bij dagelijkse bezigheden of verpleging. Er is tijd en aandacht voor zowel de cliënt als de mantelzorger. Afhankelijk van de hulpvraag kan 1 x per week hulp worden gegeven, maar ook 3x per dag. De aanvraag voor thuiszorg kan door de casemanager worden geregeld.

In de regio Alkmaar zijn er verschillende organisaties die thuiszorg aanbieden. Onderstaand vindt u daarvoor een overzicht. Door op een instelling te klikken komt u direct op de website van deze organisatie.

plaats
Instelling
Toelichting
Alkmaar
Stichting Niko levert vanuit drie locaties (thuis)zorg en een gezonde maaltijd.
Alkmaar
Door samen dingen te doen, door zintuigelijke prikkeling en door contact en aanraking houden zij iemand betrokken bij het alledaagse leven.
Alkmaar
Wij helpen cliënten door de juiste ondersteuning thuis en ontlasten hun mantelzorgers. Saar aan Huis is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen  
Alkmaar
 De Vleugels ligt in de wijk De Hoef in Alkmaar. Naast De Vleugels zijn nog drie flats, te weten: Merel, Zwaluw en Alkenhorst. Van buiten heeft het gebouw een in het oog springende architectonische vorm. Binnen heeft het vooral een warme, huiselijke uitstraling en heerst er een grote gemeenschapszin. Vanuit De Vleugels bieden wij o.a. ook thuiszorg in de wijk.
Alkmaar
Alkmaar de Hoef
Kleine teams (wijkverpleegkundige en wijkziekenverzorgenden) leveren verpleging en verzorging aan huis in postcode gebied 1816EM t/m 1816XX. Samen wordt bekeken wat nodig is en welke oplossingen er zijn.
Alkmaar Noord
Team Alkmaar Noord geeft zorg in de volgende postcode gebieden: 1822, 1825, 1826, 1827, 1831, 1832 en 1834. Buurtzorg Alkmaar is georganiseerd in 6 teams: Noord, Oost, Zuid, West, West2 en West3.
Bergen
Sara Zorgt, voor rust en aandacht bij dementie of de laatste levensfase.
Egmond aan Zee
Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Met Zorgcirkel Thuiszorg kan dat. Wij werken met kleine teams en bieden ook huishoudelijke hulp. Via onze personenalarmering zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.
Heerhugowaard 1
Buurtzorg Heerhugowaard 1 biedt wijkverpleging en verzorging aan huis in postcodegebied 1702. Buurtzorg werkt met kleine teams nauw samen met de huisarts, praktijkverpleegkundige of specialist.
Heerhugowaard 2
Buurtzorg Heerhugowaard 2 biedt wijkverpleging en verzorging aan huis in de postcodegebieden 1701, 1704 en 1706. Buurtzorg werkt met kleine teams nauw samen met de huisarts, praktijkverpleegkundige of specialist.
Heerhugowaard 3
Buurtzorg Heerhugowaard 3 biedt wijkverpleging en verzorging aan huis in de postcodegebieden 1703 en 1704 (Broekhorn). Buurtzorg werkt met kleine teams nauw samen met de huisarts, praktijkverpleegkundige of specialist.
Regionale organisatie
Actiezorg biedt zorg, hulp of begeleiding bij u thuis aan om u in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren in uw eigen vertrouwde omgeving. Een paar uur in de week, dagelijks of soms zelfs 24 uur per dag. Actiezorg werkt in Thuisteams samen met Behandelzorg en Magentazorg.
Regionale/Landelijke organisaties
 U woont graag thuis, maar heeft wel ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld omdat u net uit het ziekenhuis komt en nog niet op de been bent. Of omdat u door ouderdom of ziekte niet meer alles zelf kunt. Is mantelzorg niet voldoende of niet mogelijk? Dan bekijken we samen welke zorg u nodig heeft om prettig en veilig thuis te wonen.
Regionale/Landelijke organisaties
De oplossing voor een verzorgd leven thuis: 24 uur per dag, zeven dagen per week iemand in huis. Zij helpt bij de persoonlijke verzorging, het huishouden en bereiden van maaltijden. Ook begeleidt de zorgverlener bij sociale activiteiten of eventueel doktersbezoek. 
Regionale/Landelijke organisaties
Tzorg biedt huishoudelijke ondersteuning en is actief in Alkmaar, Bergen en Heiloo. Tzorg helpt ook bij het aanvragen van een indicatie.
Regionale/Landelijke organisaties 
Zorgcirkel Thuiszorg biedt zeven dagen per week verzorging, verpleging en begeleiding bij u thuis. ​​​​​​​​​​​​​​Onze medewerkers hebben veel ervaring in de zorg voor ouderen.  
Regionale/Landelijke organisaties 
Geeft buitenlandse zusters een kans  
Landelijke organisatie
Landelijk werkende thuiszorgorganisatie gevestigd in Amsterdam. Er wordt gewerkt met kleine teams van maximaal 5 personen.

 

KnooppuntDementie is actief in