Wijkcentra en buurthuizen

Door de activiteiten van wijkcentra en door eens binnen te lopen bij een buurtcentrum kan het gevoel van eenzaamheid en isolement soms worden doorbroken. Daarnaast bieden wijkcentra steeds vaker activiteiten aan die gericht zijn op mensen met dementie of hun mantelzorgers. Je staat er niet alleen voor!

Wijkcentra en buurthuizen vindt u in

Plaats
instelling
toelichting
Alkmaar
Mare Nostrum is een sfeervolle, multifunctionele accommodatie voor alle bewoners in de wijk De Mare in Alkmaar Noord. Mare Nostrum biedt Flexibele mogelijkheden voor activiteiten, vergaderen, bedrijfsfeesten, jubilea, bruiloften, verjaardagen. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor gewoon een kopje koffie of een ander drankje.  
Alkmaar
Overzicht van buurthuizen en wijkcentra in de gemeente Alkmaar
Bergen
Wij bieden ondersteuning aan personen en organisaties om (met name) ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en functioneren  
Heerhugowaard
In ons buurthuis wordt een aantal cursussen en activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.  
Heerhugowaard
Wijkcentrum De Horst is sinds 2010 een bruisende ontmoetingsplek voor alle leeftijden. In De Horst worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij buurtbewoners en andere belangstellenden van harte welkom zijn.
Heerhugowaard
Wonen Plus Welzijn is een brede maatschappelijke organisatie die actief is in Schagen, Hollands Kroon, Langedijk en Heerhugowaard. We bieden praktische diensten die mensen in staat stellen zo lang mogelijk te blijven meedoen in hun vertrouwde omgeving.  
Heiloo
Het Trefpunt in Heiloo is een activiteitencentrum centraal gelegen in Heiloo, dat met ondersteuning van vele vrijwilligers wordt gerund.
Langedijk
Wonen Plus Welzijn is een brede maatschappelijke organisatie die o.a. actief is in Langedijk en Heerhugowaard. We bieden praktische diensten die mensen in staat stellen zo lang mogelijk te blijven meedoen in hun vertrouwde omgeving. In Langedijk is er een Ontmoetingshuis.
Oudorp 
Voor informatie: klik HIER
Sint Pancras
Voor informatie: klik HIER

 

KnooppuntDementie is actief in