Thuiszorg en begeleiding 

Wanneer dagelijkse handelingen, zoals aankleden, boodschappen doen, koken of het tijdig innemen van medicijnen, lastig worden kan de hulp van de thuiszorg ingeroepen worden. De organisaties voor thuiszorg in de regio hebben teams die zijn gespecialiseerd in het verzorgen van en omgaan met cliënten bij wie de diagnose dementie gesteld is.

knooppuntdementie-cat-zorgU kunt hulp krijgen bij

het huishouden, persoonlijke verzorging, het organiseren van praktische zaken, begeleiding bij dagelijkse bezigheden of verpleging. Er is tijd en aandacht voor zowel de cliënt als de mantelzorger. Afhankelijk van de hulpvraag kan 1 x per week hulp worden gegeven, maar ook 3x per dag. De aanvraag voor thuiszorg kan door de casemanager worden geregeld. In de regio Alkmaar bieden verschillende organisaties deze thuiszorg en begeleiding. U vindt ze in onderstaand overzicht. Door op de organisatie te klikken vindt u een overzicht van hun aanbod. 

Thuiszorgorganisaties  

plaats
Organisatie
Toelichting
Alkmaar
Stichting NIKO is een kleinschalige zorgorganisatie gevestigd in Alkmaar-Zuid. Er wordt op meerdere manieren persoonlijke zorg geleverd. 
Alkmaar
Home Instead biedt thuisservice en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. 
Alkmaar
Saar aan Huis biedt vervangende mantelzorg voor ouderen in de regio       
Alkmaar
Hoeverstaete (voorheen de Vleugels)
Hoeverstaete is een leefgemeenschap voor ouderen bestaande uit 4 woongebouwen in de Alkmaarse wijk De Hoef; De Vleugels, Merel, Zwaluw en Alkenhorst. De Zorgcirkel levert zorg op maat aan de bewoners en thuiszorg in de wijk.
Alkmaar 
Magentazorg levert ouderenzorgzorg op meerdere woonzorglocaties en zorg en begeleiding thuis vanuit Actiezorg.
Alkmaar en omgeving 
Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit wijkverpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorgt levert aan huis.
Alkmaar en omgeving 
Zorgcirkel is een ouderenzorgorganisatie met meerdere woonzorglocaties en biedt ook thuiszorg. Zorgcirkel Thuiszorg werkt met kleine teams en biedt ook huishoudelijke hulp.
Regionale/Landelijke organisaties
U woont graag thuis, maar heeft wel ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld omdat u net uit het ziekenhuis komt en nog niet op de been bent. Of omdat u door ouderdom of ziekte niet meer alles zelf kunt. Is mantelzorg niet voldoende of niet mogelijk? Dan bekijken we samen welke zorg u nodig heeft om prettig en veilig thuis te wonen.
Regionale/Landelijke organisaties 
De oplossing voor een verzorgd leven thuis: 24 uur per dag, zeven dagen per week iemand in huis. Zij helpt bij de persoonlijke verzorging, het huishouden en bereiden van maaltijden. Ook begeleidt de zorgverlener bij sociale activiteiten of eventueel doktersbezoek. 
Regionale/Landelijke organisaties 
Tzorg biedt huishoudelijke ondersteuning en is actief in Alkmaar, Bergen en Heiloo. Tzorg helpt ook bij het aanvragen van een indicatie.
Regionale/Landelijke organisaties
Zuster Jansen is door heel Nederland actief en zet kleine vaste teams in om persoonlijk vertrouwen en een goede band met de cliënten op te bouwen. Het brede zorgaanbod sluit altijd aan op de specifieke zorgbehoefte. Naast zorg bij dementie zijn wij ook gespecialiseerd in 24-uurs zorg en verpleging. Het gaat particuliere thuiszorg.