Wijk- en buurtcentra en welzijnsorganisaties

In Alkmaar en omgeving zijn verschillende wijk- en buurtcentra of welzijnsorganisaties. Dit zijn plekken in de wijk waar u terecht kunt voor allerlei activiteiten zoals een koffieochtend of een gezamenlijke maaltijd maar ook kunt u hier terecht met vragen. Ook op het gebied van geheugenproblemen en beginnende dementie.

Daarnaast bieden wijk- en buurtcentra steeds vaker activiteiten aan die gericht zijn op mensen met dementie en/of hun mantelzorgers. (zie voor een actueel overzicht de agenda op deze site of de website van desbetreffende locatie)

Wijkcentra en buurthuizen vindt u in

Plaats
instelling
toelichting
Sint Pancras
Voor informatie: klik HIER
Alkmaar
Overzicht van buurthuizen en wijkcentra in de gemeente Alkmaar
Bergen
Wij bieden ondersteuning aan personen en organisaties om (met name) ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en functioneren  
Heerhugowaard
In ons buurthuis wordt een aantal cursussen en activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.  
Heerhugowaard
Wijkcentrum De Horst is sinds 2010 een bruisende ontmoetingsplek voor alle leeftijden. In De Horst worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij buurtbewoners en andere belangstellenden van harte welkom zijn.
Heerhugowaard en Langedijk 
(gemeente Dijk en Waard) 
Wonen Plus Welzijn is een brede maatschappelijke organisatie die actief is in Schagen, Hollands Kroon, Langedijk en Heerhugowaard. We bieden praktische diensten die mensen in staat stellen zo lang mogelijk te blijven meedoen in hun vertrouwde omgeving.      
Heiloo
Het Trefpunt in Heiloo is een activiteitencentrum centraal gelegen in Heiloo, dat met ondersteuning van vele vrijwilligers wordt gerund.