Voor de Breek 

Voor de breek’ biedt mantelzorgers en zorgvragers de kans om even pauze te houden en reserve op te bouwen.

IMG_5857‘Voor de breek’ is een koffie-inloop op iedere 1e woensdagochtend van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur, in Wijkcentrum Daalmeer en iedere laatste woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 in Buurthuis de Wachter voor zowel de mantelzorger als de zorgvrager. Even eruit, alleen of samen. Zoals de naam al zegt; 'voor de breek' oftewel 'als reseverve' in het Westfries en herkenbaar van het Engelse 'break' wat natuurlijk pauze betekent. 

IMG_5840 - kopieDe inloop vindt plaats in de Daalderzaal. Hier kunt u samen komen, elkaar leren kennen en een goed gesprek voeren. Per editie is een thema, aan dit thema wordt aan activiteit gekoppeld. Dit kan zijn iets leuks voor u om alleen of samen te ondernemen of een bezoek van een gastspreker. De activiteit is nooit een verplichting. Dit alles onder het genot van koffie/ thee en altijd vers, huisgemaakt gebak!

Vrijwilligers van het wijkcentrum dragen deze ochtend, met ondersteuning van twee pedagogisch hulpverleners. De hulpverleners ondersteunen de vrijwilligers en begeleiden de ochtend. Ook kunnen zij worden ingeschakeld wanneer er behoefte is aan meer ondersteuning en/of kennis of contact met een professional zoals een consulent van het Mantelzorgcentrum.

Dit project is een samenwerking met het Mantelzorgcentrum.

Kijk in de agenda voor actuele tijden en locatie

Wijkcentrum Daalmeer                                        Buurthuis de Wachter 
Johanna Naberstraat 75                                      Oudorperdijkje 65
1827 LB Alkmaar                                                  1821 AP Alkmaar

072-561 76 18                                                      072-512 55 95