Wonen met zorg

In de regio Alkmaar zijn er verschillende woonmogelijkheden met dementiezorg. Onderstaand vindt u daarvoor een overzicht. Door op een instelling te klikken komt u direct op de website van deze organisatie.
PLaats
instelling
toelichting
Alkmaar
In De Palatijn wonen mensen met dementie. Door werken in kleine vaste teams ziet men steeds dezelfde gezichten ziet en leert men de bewoners goed kennen.   Er wonen 48 zorgvragers verdeeld over 4 afdelingen met een huiskamer waar gezamenlijk de dagindeling wordt bepaald. Er wordt gekookt, gegeten en spelletjes gedaan. Alle zorgvragers beschikken over een eigen woon/slaapkamer. Naasten zijn in principe 24 uur per dag welkom.
Alkmaar
De vier kleinschalige groepswoningen beschikken elk over zes zit/slaapkamers en zijn speciaal bestemd voor ouderen met dementie. Voor de veiligheid zijn de deuren gesloten.
Alkmaar
Thuiszorg, verzorgingshuis, verpleeghuis, wonen met dementie kleinschalig/groepswonen, overig. In Platanenhof kunnen mensen met dementie Kleinschalig Wonen. Hierbij is alles erop gericht om het wonen huiselijk en vertrouwd te laten zijn.
Alkmaar
Midden in de Alkmaarse woonwijk Daalmeer liggen de drie kleinschalige groepswoningen ‘De Daalder’ met woonruimte voor 18 ouderen met een vorm van dementie. De kleinschalige groepswoningen bevinden zich op de eerste etage van het wijksteunpunt met diverse voorzieningen dichtbij, waaronder een winkelcentrum. Het complex heeft een centrale functie in de wijk en wordt door vele wijkbewoners gebruikt. Dit geeft een hele gezellige sfeer.
Alkmaar
Wij bieden zorg aan bewoners met dementie, bewoners met somatische klachten, maar ook bewoners die tijdelijk een opname nodig hebben, kunnen bij ons terecht. Psychogeriatrische verpleeghuiszorg wordt geboden in samenwerking met Magentazorg.
Bergen
De Haemstede is in 2016 grondig verbouwd tot een modern centrum voor mensen met het syndroom van Korsakov. Er zijn 30 appartementen beschikbaar in een beschermde woonomgeving.
Bergen
De dienstverlening van De Marke is gericht op wonen, welzijn, comfort en – indien nodig – zorg op maat.
Bergen
U treft hier verschillende woonvormen aan. Zo bieden wij intensieve zorg bij lichamelijke beperkingen en zorg voor ouderen met dementie. U beschikt over een eigen kamer, die u naar eigen smaak kunt inrichten met uw eigen spulletjes. Daarnaast maakt u met uw medebewoners gebruik van een gezamenlijke huiskamer. U heeft zelf de regie over uw eigen dagindeling.
Egmond aan den Hoef
Van dagactiviteiten tot langdurig wonen    
Egmond aan den Hoef
Zorgboerderij
Egmond aan Zee
Voor bewoners die intensieve en/of psychogeriatrische (dementie) zorg nodig hebben, heeft Agnes een gemeenschappelijke huiskamer. Ieder heeft een eigen appartement, maar verblijft overdag in de huiskamer. Een vast team van medewerkers biedt daar een afwisselend dagprogramma met diverse activiteiten. Voor 'aanvullende zorg' is een indicatie nodig. In Agnes is een specialist ouderengeneeskunde en er is ergotherapie en fysiotherapie.
Egmond aan Zee
Thuiszorg, verzorgingshuis, wonen met dementie, dagarrangementen
Graft
Van dagactiviteiten tot langdurig wonen
Heerhugowaard
In Het Icarushuis zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting.
Heerhugowaard
Langdurig wonen. Monumentale en voormalige kaasboerderij De Leeuwenhof. Een bijzondere woonzorgvoorziening speciaal ingericht voor ouderen met dementie
Heerhugowaard 
Ouderen met dementie of andere geheugenproblemen kunnen bij ons in een huiselijke sfeer wonen op de afdeling Meerzorg in woonzorgcentrum De Raatstede. Op de afdeling Meerzorg leveren wij psychogeriatrische en somatische zorg aan 21 cliënten met als doel overplaatsing naar het verpleeghuis uit te stellen dan wel te voorkomen.
Heerhugowaard 
Woonzorglocatie en een fijne plek om te wonen voor ouderen met dementie. Het kleinschalig wonen wordt hier in al zijn facetten toegepast. In Zuyder Waert zijn 24 woningen. Dagbesteding
Heiloo 
Van dagactiviteiten tot langdurig wonen
Heiloo 
In De Loet kunt u terecht met een zorgindicatie en er zijn particuliere woningen te huur. 
Heiloo 
Het wonen in Nieuw Varne is mogelijk voor mensen met dementie of psychische ondersteuningsvraag die een geldige indicatie hebben voor een zorgprofiel met verblijf in de Wlz (ZZPVV 5 of 7).
Heiloo 
Deze appartementen zijn zowel beschikbaar voor mensen met een indicatie als voor mensen die een appartement willen huren
Koedijk
De Dijckhoeve speciaal voor ouderen met dementie. In de sfeer van een boerenhoeve wordt het kleinschalig wonen toegepast.
Limmen
In De Cameren wordt zowel verzorgingshuiszorg als verpleeghuiszorg gegeven
Noord-Scharwoude
Meander is een appartementencomplex met daarin vier ruime zorgwoningen. De woningen bevinden zich op de begane grond. Samen met vijf medebewoners en een vast team zorgmedewerkers vormt u per woning een eigen huishouden.
Oterleek
Kleinschalige woonvoorzieningen in Noord-Holland voor mensen met dementie die niet langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Er zijn ook voorzieningen voor mensen met dementie die zelfstandig thuis wonen, en hun naasten; dagbesteding en de logeerhuizen.
Oudorp
Oudorperzand is een woonzorglocatie voor mensen met dementie en mensen met een lichamelijke hulpvraag. De locatie heeft 48 zelfstandige appartementen verdeeld over twee woonlagen. De eigentijdse appartementen hebben een woonkamer met keuken, een aparte slaapkamer die zelf in te richten is en een badkamer. Alle benedenwoningen hebben een eigen tuin en de bovenwoningen delen een groot dakterras.
Oudorp 
Zorgcentrum met 68 plaatsen; twee appartementen voor echtparen, twee huiskamers met zorg geboden aan bewoners met dementie. Tal van andere faciliteiten voor de bewoners/mensen uit de wijk met als doel dat ouderen zo veel mogelijk het leven kunnen leiden zoals zij dat willen
Schoorl
U kunt hier wonen als u zorg nodig heeft bij lichamelijke beperkingen en ook met een vorm van dementie
Sint Pancras
Kleinschalig wonen. Het huis is straks bestemd voor mensen met dementie
Sint Pancras
Kleinschalig wonen. U woont samen met acht ouderen met dementie en vormt met elkaar een huishouden.

 

KnooppuntDementie is actief in